Limbile straine – un atuu pentru angajat, dar mai ales pentru firma

21686025_1595835900462390_9158427146618360543_nNu de mult, imi aduc aminte cum citeam o stire si nu intelegeam ce a vrut sa spuna redactorul. Asa ca am cautat sursa stirii respective, care era BBC. Subiectul era putin modificat si, evident, traducerea i-a schimbat intelesul. Si asta pentru ca redactorul in cauza a tradus textul mot-a-mot. Acesta este genul de angajat de care firmele se feresc. Si este una dintre primele lectii pe care le-am invatat la cursurile de engleza: trebuie sa traduci ideea unui text, nu textul in sine, altfel isi pierde intelesul. De altfel, una dintre marile temeri ale firmelor este sa aiba angajati slab calificati. Asta mai ales in contextul actual al globalizarii, cand traducerile specializate ale textelor dintr-o limba straina sunt un must. Cu atat mai mult cu cat firmele romanesti incep chiar sa colaboreze cu cele din strainatate.

Ce cursuri de limbi străine pentru firme sunt cele mai cautate?

20933846_1568311903214790_1816866577065801894_oStatisticile arata ca angajatorii ofera salarii cuprinse intre 3.000 si 8.000 de lei vorbitorilor de limba engleză şi încă o limbă străină. Astfel ca, avantajati sunt cei care stiu enleza în combinaţie cu olandeză, norvegiană, suedeză, daneză, mandarină sau chineză.

In realitate, firmele găsesc foarte greu suficienţi români care cunosc la nivel avansat una dintre aceste limbi rare. Si asta pentru ca, potrivit unui studiu national, trei adulti romani din patru nu cunosc nicio limba straina. Cifrele ne situeaza cu mult sub media europeana.

Ce ofera cursurile de limbi straine pentru firme?

Cursurile de limbi străine pentru firme sunt una dintre strategiile eficiente de motivare a angajaţilor. Cu atat mai mult cu cat sistemul acţioneaza foarte bine pe ambele planuri. Firmele vor avea angajati mult mai bine pregatiti in traduceri, in negocieri cu clientii, in realizarea unor strategii in limbi straine pentru a combate competitorii.

22137173_1607502985962348_8014904598486794375_oDe cealalta parte, romanii pot beneficia de salarii mai mari, dar si de posibilitatea de a se muta la o filiala a firmei respective din strainatate. Este o strategie in care ambele parti au de castigat. Angajatul va avea un plus, chiar, beneficiind de limba straina invatata prin intermediul firmei la care lucreaza, pe plan personal. Fiecare dintre noi calatorim, iar cunoastrerea unei limbi straine ne poate ajuta sa intelegem mai bine cultura vizitata, sa relationam cu oamenii de acolo si implicit, sa avem posibilitatea unei viziuni a tarii respective dintr-un plan mai local, mai personal.

Strategia cursurilor de limbi straine pentru firme poate veni in completarea nivelului profesional al angajatului. Asta se intampla cand o firma are un salariat bine pregatit la nivel profesional, dar doreste sa il poata valorifica si la nivel international, in negocierile cu furnizorii, clientii sau chiar competitorii.

Alternativa angajatilor cu specializari in limbi straine

logo_swiss_solutions-patratFirmele mai pot beneficia de traduceri specializate apeland la surse externe. Agentia de traduceri Swiss Solutions, cea mai mare firma de traduceri din Romania, vine cu solutia. Agentia a fost cotată în 2016 în topul celor mai importanți 20 furnizori de servicii de traduceri din Europa de Est, conform clasamentului realizat de Common Sense Advisory. Ceea ce o diferentiaza de restul firmelor de profil este posibilitatea extraordinara de a traduce in 80 de limbi. Un alt avantaj al Swiss Solutions este faptul ca traducerile sunt realizate exclusiv cu traducători nativi, echipa lor fiind formată din peste 3.000 de colaboratori la nivel global. Pe lângă serviciile de traducere, Agentia mai ofera și servicii de interpretariat, corectură, editare de text, DTP și legalizare a traducerilor.

Articol scris pentru concursul SuperBlog 2017.

Sursa foto: Facebook Swiss Solutions

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s