Boco Bistro – o franciza de familie

francizeSa mergi pe calea batatorita este de cele mai multe ori cea mai buna si sigura alegere. Asta mi-am zis cand m-am hotarat sa incep o afacere. Veneam dupa concediul maternal cand mi-am dat seama ca vreau sa fiu stapana pe timpul si activitatea mea. Sa fac ceva ce imi place si sa stiu de ce stau de dimineata pana seara la serviciu si, mai ales, asta sa se intample cat mai rar.

De ce Franciza?

Dupa ce treci de 30 de ani si mai ai si un copil, vrei sa incepi sa deti controlul din punct de vedere profesional. Ai o experienta in spate si niste banuti pusi de-o parte pe care sa ii investesti. Si daca iti e frica sa incepi o afacere de la 0, cea mai buna cale e cea a fancizelor, pentru ca e batatorita. Asta mi-am spus cand am decis sa iau in mainile proprii o franciza. Binenteles, am analizat avantajele si dezavantajele incepereii unei astfel de afaceri.

Francize(1)

Infografic realizat personal

Boco Bistro – o afacere frantuzeasca cu mancare bio

Decizia a fost luata. Trebuia doar sa ma aleg ce afacere as putea avea, in ce domeniu, ce mi s-ar potrivi. Specialistii recomanda sa analizezi bine inainte sa faci o alegere. Iei cel putin 3 companii si vezi care sunt avantajele si dezavantajele, mai exact care sunt oportunitatile de afaceri. Abia apoi poti decide care ti se potriveste. Pentru ca, da, trebuie sa semene cu tine, asemenea unui copil de-al tau.

Dupa ce am stat doi ani cu copilul acasa si am invatat sa gatesc sanatos, am decis ca asta trebuie sa fac. Sa ma axez pe mancare buna, de calitate, delicioasa si sanatoasa. Si ce retete sunt mai bune, decat cele ale specialistilor. Si daca mai aveau si trei stele Michelin deja simteam ca am dat lovitura. Pentru ca, da, vorbesc despre franciza Boco Bistro. Binenteles, in decizia mea, m-a ajutat si catalogul francizelor din Romania.

Compania a fost deschisa de doi frati francezi, Vincent si Simon Ferniot. Crezul lor se potriveste perfect cu al meu: “Poti sa te bucuri de mancare extraodinara, in fiecare zi si sa nu trebuiasca sa cheltuiesti o avere”. In plus, retele sunt realizate de opt dintre cei mai renumiti bucatari din Franta, toti cu trei stele Michelin. Asta face ca bunatatile sa fie realizate cu ingrediente organice, de cea mai buna calitate, iar gustul sa fie unul desavarsit. Mentinerea unei astfel de afaceri va fi grea, mi-am spus. Trebuia sa ma ridic la standardele celor mai buni bucatari si asta mi-a dat ambitia de care am avut nevoie pentru a avea grija de o afacere de 5 stele.

Ce presupune franciza Boco Bistro

Pentru inceput am deschis o franciza profitabila, un restaurant mic si cochet in mijlocul Bucurestiului. Design-ul a respectat ambientul international al Boco Bistro. Fotolii elegante, mese rotunde, accesorii simple, totul imbinandu-se pentru a reda o atmosfera calda, de familie. Apoi am pus la punct preparatele. Emotiile cele mai mari le-am avut atunci cand am deschis pentru prima data usa, clientilor. Ma uitam prin geamul usii si aveam incredere ca va fi o afacere perfecta pentru familia mea. Prietenii m-au sustinut din prima zi si s-au bucurat de bunatatile gastronomice. Incet, incet au aparut si clientii adevarati, iar pe multi dintre ei ii vad constant la mine in restaurant. Ba mai mult, isi aduc si prietenii la degustare.

Trei lucruri m-au ajutat in afacerea mea: determinarea, dorinta de avea ceva al meu si cunostintele, pentru ca, da, fiecare afacerist are nevoie de oameni de baza langa el, fara de care nu ar putea face ceea ce face. Restul au venit de la sine.

Piata francizelor di Romania

Infografic realizat personal

Articol scris pentru concursul SuperBlog 2017.

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s