Triumfi în fața murdăriei cu trucuri și Farmec

Curățenia e mama sănătății, mai ales când nu prea o ai. Cei care suferă de alergii sunt cei mai afectați atunci când se pune praful în casă. Strănuți în continuu, nasul este mereu înfundat și acestea te obosesc atât de mult încât nu îți mai vine să faci nimic, cu atât mai mult să te apuci pe curățenie, deși este foarte important. Însă dacă ști câteva trucuri de curățenie rapidă și eficientă, în cel mult două ore ai făcut lună toată casa.

o-CLEANING-THE-HOUSE-facebook

Sursa Foto: Google

Ce produse folosești pentru curățenie?

Cel mai important lucru pe care trebuie să îl faci înainte de a te apuca de curăţenie este să te informezi cu privire la produsele de curăţare existente pe piaţă. Eu sunt adepta produselor românești. Farmec a relansat recent două dintre gamele sale consacrate: Nufăr și Triumf, ce vin cu un design nou, ce scoate în evidență produsele și noi subgame, ce vor face curățenia mai ușoară. Pe lângă faptul că cele două game sunt eficiente și curăță repede, au un raport calitate preț corect. Gama Triumf este destinată bucătăriei, iar Nufăr se ocupă de restul casei de la pardoseală, la geamuri, tot ce tine de baie, precum și eliminarea oricăror pete.

Alături de experții în curățenie de la Farmec, ai grijă să ai în casă lavete din microfibră, bureți de vase, mop și găleată, doua periuțe de dinți, o riglă, hârtie de filtru, cârligul unui umeraș, un card bancar vechi și aspiratorul.

Trucuri pentru o curățenie perfectă și rapidă

Ștergerea prafului

Orice curățenie începe cu ștergerea prafului. Pregătește o lavetă din microfibră și Nufăr Mobilă. Persoanele alergice se vor îndrăgosti de acest produs, pentru că formează o peliculă ce împiedică depunerea prafului un timp mai îndelungat. În plus, îndepărtează cu uşurinţă praful şi amprentele și reînnoieşte aspectul lemnului.

Pe lângă ștergerea prafului de pe mobilă, nu uita de cel care se depozitează între elemenții caloriferului. Îndreaptă cârligul unui umeraș și introdu în el un burete. Mai poți folosi și o perie cu mâner foarte lung.

Șterge jaluzelele cu o riglă pe care ai împăturit o cârpă. Pune pe ea Nufăr Mobilă și șterge lamelele, de sus în jos.

Nu ignora clanțele, mânerele, întrerupătoarele, telefoanele fixe și telecomenzile – acestea sunt suprafețele care adună cele mai multe bacterii.

Părul de pisică poate fi curățat de pe canapele, fotolii sau covoare, folosind o piele de căprioară, uscată, sau o mânușă de cauciuc.

Pasul doi este să dai cu aspiratorul, apoi să ștergi podeaua cu Nufăr Pardoseli.

Suprafețe din sticlă și oglindă

Urmele nu vor mai rămâne dacă ștergi oglinda sau geamurile cu Nufăr Geamuri, apoi  ștergi cu o cârpă din microfibra uscata sau cu hârtia din rola de la bucătărie. Mai poți folosi hârtie de filtru pentru ștergerea oglinzilor din baie, hol sau dormitor. Este foarte bună pentru lustruire și nu lasă nici un fel de urme.

Baia

Curățenia din baie începe cu pregătirea. Aplici mai întâi Nufăr Baie pe chiuvetă și cadă și Nufăr Verde WC Gel pe vasul de la wc și lasă-le puțin să acționeze. Astfel rugina și celelalte pete vor fi mai ușor de înlăturat. Pentru locurile greu accesibile din baie, precum cele de la robinet, folosește o periuță veche de dinți.

În cazul în care chiuveta, cabina de duș sau cada sunt forte murdare folosește Triumf Degresant Forte Universal pentru că este foarte eficient împotriva petelor de grăsime şi de murdărie persistentă.

 

Bucătăria

Triumf Degresant Forte Universal poate fi utilizat și pentru curățarea aragazului, frigiderului, hotei, grătarului și tot ceea ce ține de bucătărie. Poți scăpa de petele greu de șters și cu un card bancar care a expirat și/sau cu un burete abraziv, special conceput pentru astfel de momente. Nu uita să cureți bine cu o cârpă umedă din microfibră blatul de bucătărie, dar si frigiderul, mașina de spălat și aragazul. Mai poți îndepărta murdăria rapid spaland cuptorul sau grătarul de la aragaz imediat după folosire, cât încă nu s-au răcit.

Acestea sunt câteva dintre trucurile simple pe care le-am învățat de-a lungul timpului și pe care le aplic de fiecare data. Astfel, fac curățenie mai rapid și am mai mult timp pentru mine.

 

 

Articol scris pentru concursul SuperBlog 2017.

 

Reclame

Un gând despre “Triumfi în fața murdăriei cu trucuri și Farmec

  1. Pingback: Proba 22. Nufăr și Triumf – experții tăi în curățenie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s